Nov 11

Susu Kambing IQeel

Assalamualaikum…

Apa khabar semua? Hari ni nak share tentang Susu Kambing IQeel. Susu ni baru di pasaran. Saya pun baru je cuba 2 hari lepas. Memang sedap. Tekstur dia halus je. Mudah larut dalam air. Bau pun takde bau kambing.

susu kambing IQeel


Inilah rupa susu kambing IQeel tu

Sekotak 500 gram lebih kurang sama macam susu kambing Wildan. Cuma harganya lebih murah iaitu RM43 je sekotak. Dah cuba juga bagi pada Muadz dan Zilal. Alhamdulillah, dua-dua boleh je minum. Saya campurkan sikit Meal Shakes dalam susu mereka untuk dapatkan khasiat multivitamin. Campur sikit je dalam setengah sudu kecil untuk muadz. Untuk saya punya sendiri, saya bancuh dengan sesudu ESP. Memang lazat berkrim. hehehe.

Susu Kambing IQeel ni masih mencari-cari agen dan stokis. Kalau nak beli online boleh beli dengan Stokis IQeel (013-3428255). Lagi best kalau beli 5 kotak dapat harga diskaun jadi RM200 je. Dapat jimat sikit. Sekotak tu boleh buat 24 bancuhan. Kira ok la. Tak jauh beza pun dengan susu kambing yang lain. Kalau nak jimat lagi ambil sekali sehari je.

Susu kambing IQeel

Hari tu terjumpa gambar di atas ni. Lagi rasa macam perlu bertukar ke susu kambing. Agaknya sebab tu la masa zaman nabi dulu mereka suka minum susu kambing berbanding susu sapi.

p/s – kalau nak susu kambing Wildan saya masih jual juga.