Aug 24

pengurusan EBM di taska

Assalamualaikum…

Semalam terpaksa membuang 3 bekas EBM dalam bekas dadih tu. Lebih kurang 5 1/2 oz terpaksa dibuang sebab dah expired. rasanya lepas ni pun ada yang bakal menyusul. lupa pulak nak ambil gambar sebelum buang.

hubby kata membazir je. baik bagi kat taska. hmm…ada juga terfikir, membazir buang EBM tu. sebelum ni ada bincang dengan kawan, nak jadikan anak dia anak susuan sebab susu dia sikit dan dia kena top-up formula. daripada top-up formula pilihan yang lebih baik adalah susu ibu dari ibu lain. tapi hubby dia macam tak setuju dan nak cuba juga. Yelah, ibu dia pun sedih sebab tak dapat nak bagi susu dia sepenuhnya.
Continue reading

Apr 02

Set Bersalin NR

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, semalam dah dapat pun Set bersalin NR yang diorder dari MamaDamia. Memang sangat efficient. Saya buat order melalui web, esoknya terus barang dah sampai. Saya ingatkan akan dihubungi melalui email. Alhamdulillah, dapat barangan seperti yang ditempah.

Boleh je nak beli kat kedai tapi saya memang dah lama simpan nak beli kat sini. Sebabnya? boleh dapat bengkung sekali dan juga ‘Cara rawatan semasa berpantang bersalin’ dan ‘Resepi-resepi makanan ketika pantang bersalin’. Rupanya buku yang memuatkan dua tajuk di atas tu buku nipis sahaja. Resipinya pun taklah banyak sangat tapi boleh la dijadikan panduan. Sebelum ni ada dapat barut baby percuma tapi mungkin tawaran dah berakhir.
Continue reading