Feb 07

Bila bayi nak tumbuh gigi

Assalamualaikum…

Lately ni Muadz asyik demam. kejap demam kejap ok. Rasanya nak tumbuh gigi. Makan pun kurang. asyik nak menyusu je. bagi teether tak mau pula gigit. cuma nak gigit2 jari dia je. Semalam satu hari meragam. agaknya tak selesa kot. Hari ni saje cari pasal baby nak tumbmuh gigi. Ni amik dari website PAMA
Continue reading

Aug 04

Shaklee full set

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, semalam dah dapat Shaklee full set yang terdiri dari Set B + ESP + PD. Punyalah dapat kotak besar sebab dalam tu ada starter pack untuk member. macam mana nak jadi member? pakat ramai-ramai dengan kawan-kawan untuk beli lebih dari RM650, dapatlah membership free(untuk seorang sahaja ye). kalau siapa tak nak beli banyak-banyak tapi nak jadi member pun boleh juga tapi kena bayarlah.

Semalam try satu sudu ESP + 1 sudu PD campur dengan air. tapi dia still ada rasa serbuk. tak larut betul. maybe nak kena shake kot. nanti la beli bekas ada tutup untuk letak kat rumah. Rasanya? hmm..okla kot. boleh la untuk ditelan. tapi sebab ada rasa serbuk tu yang tak best sket.
Continue reading

Aug 02

Muadz demam

Assalamualaikum…

Semalam Muadz demam lagi. Kali ni badan dia lebih panas. hari tu tak demam pun, selsema je. kali ni memang demam, batuk dan selsema. batuk dia siap berbunyi macam ada kahak lagi. risau sungguh. tak tau la kenapa.

mungkin sebab sabtu malam tu pegi makan kat luar dan balik agak lewat kot. sebelum ni kalau keluar malam pun biasa duduk dalam bangunan, takde la kat luar. pengalaman pertama. terkejut kot. Tapi hari ahad tu juga perasan kat kaki dia macam ada kesan kena gigit serangga. mula-mula ingatkan nyamuk tapi macam lain. tanya hubby dia kata ni bukan kena nyamuk ni. ke sebab tu dia demam? alahai…kesiannya anak ummi.
Continue reading