Jan 10

Pelancaran Baby Kawaii Store

Assalamualaikum…

Alhamdulillah, setelah berhempas-pulas beberapa ketika berjaya juga siapkan Baby Kawaii Store dengan bantuan beberapa pakar. Itu pun ada juga lagi yang tak siap. Buat masa ni insyaAllah fokus kepada Cloth Diapers sahaja dulu. Bila dah berkembang, boleh tambah produk sedikit demi sedikit.

InsyaAllah more to natural produk. Oh, Shaklee still jalan juga. Sebab supplemen ni bukan sahaja bagus semasa mengandung tau, tapi juga masa berpantang dan menyusu. Tak perlu nak jamu-jamu. Ambil yang natural sahaja. (Shaklee dari bahan asli). Malah, kalau tak mengandung, berpantang dan menyusu pun, bagus ambil supplemen ni, lagi pula kehidupan kita yang semakin busy dan mengejar waktu. Tak sempat nak ambil makanan berkhasiat. Asyik beli yang segera atau makan yang dijual kat kedai yang mungkin letak banyak ajinomoto.

Untuk pembukaan ni , ada beberapa tawaran promosi dan pakej2 menarik. Jomlah visit ke

Terima kasih Kak Emma dari Deep Blue Eye yang sudi mereka logo di atas. Dan terima kasih juga kepada Imabiz yang sudi membetulkan template, letak background dan tambah function yang menarik di laman web tersebut.

 

InsyaAllah berusaha menuju ke arah menjadi business woman.   tongue

Dec 27

Soya boleh membanyakkan susu?

Assalamualaikum…

Salah satu makanan yang boleh membanyakkan susu adalah soya atau sumber protein yang lain. Sebab tu bila ambil ESP Shaklee pun dapat membantu membanyakkan susu. tapi kadang-kadang asyik minum soya suam atau ESP sahaja pun boring juga kan.

Apa kata kita cuba pelbagai resipi Taufufah? Taufu pun salah satu sumber protein tau. Boleh buat special macam kat hotel sket. Kalau berjaya boleh buat business. Mana nak dapat resipi banyak-banyak? Boleh klik banner di bawah.


Continue reading

Dec 09

Sedikit terlambat

Assalamualaikum..

Hari ni terbaca entry seseorang yang dagh pun mendaftar perniagaan online dia. Terasa sangat jeles di situ. Saya baru plan nak ambil cuti dan pegi daftar perniagaan, dia dah buat dulu. Memang pun ramai je orang yang dah daftar perniagaan tapi mungkin kerana si dia ni orang terdekat yang pernah kerja sama pejabat dengan saya dan tahu dia pun part-time business macam saya.

Memang dia dah start dulu tapi tak sangka dia daftar perniagaan dulu. Uwaa.. bukan nak kata saya jeles sampai nak jatuhkan dia ye. Tak.. cuma sedikit jeles sebab saya ni lambat bertindak. Pengajaran di sini : SILA JANGAN BERTANGGUH. memang dah ada orang advise suruh daftar tapi disebabkan saya susah dapat cuti dan bila dapat cuti ada je benda lain yang perlu diuruskan dahulu, maka asyiklah bertangguh.
Continue reading

Dec 07

shaklee.hanisamin.com

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, akhirnya berjaya siapkan Hanis Amin Shaklee Store. Disebabkan ramai yang bertanya dan ingin tahu tentang Shaklee, akhirnya terhasillah Hanis Amin Shaklee Store. InsyaAllah saya akan kongsikan ilmu tentang shaklee dan makanan tambahan.

Sabtu lepas, saya hadiri sesi program Becoming Successfull Work At Home Mother (WAHM). Seronok dapat berjumpa ramai rakan-rakan seperjuangan (breastfeeding mom). dapat juga berkongsi tentang shaklee.

InsyaAllah, cita-cita saya memang untuk menjadi business woman. Idola saya adalah Puan Suraya dari lunatots. Kagum dengan semangat beliau menguruskan perniagaan di samping mengamalkan natural parenting (susu ibu, cloth diaper, baby wearing).

Doakan saya berjaya ya!

p/s – tadi macam banyak idea nak tulis. Hilang pula idea. huhu.

Nov 30

Apa itu affiliate?

Assalamualaikum…

Ada lagi 2 minggu sebelum cabaran affiliate ebook Rahsia Tangisan Bayi ditamatkan. Ramai yang sedang berusaha untuk mendapatkan bonus. Tapi ramai juga yang kurang tahu apa itu affiliate.

Secara ringkasnya, affiliate adalah sama seperti promoter di dunia nyata. Bezanya, kita cuba perlu mempromosikan sahaja, segala urusan jual beli akan dilakukan oleh pemilik produk. Malah bahan untuk promosi pun ada disediakan. Tetapi kalau nak promosi cara sendiri pun boleh juga. Setiap orang yang membeli dengan link kita, kita pun dapat komisen. Nampak mudah kan?
Continue reading