Kedai Bayi

Start jummat petang, kami telah pergi ke beberapa kedai baby untuk survey harga dan tengok barang-barang. Balik kerja terus singgah OU untuk ke Mothercare sebab dengar cerita ada sale. Tapi mungkin kat situ takde sale kot sebab takde nampak tanda-tanda pun. Dah alang-alang tu singgah juga di beberapa kedai bayi yang ada di situ. Mostly kami survey harga untuk stroller, baby car dan portable baby cot. Ada juga tengok barang-barang lain. kalau boleh nak beli stroller yang ada set dengan baby car tapi of course harga pun lebih mahal. Dan nak cari stroller yang boleh ubah supaya baby boleh pandang kami atau yang pandang ke luar. Oh, ada juga survey baby sling.

Hari sabtu selain urusan-urusan personal sempat juga singgah di kedai susuibu di bangi. Sebelum tu ke rumah kawan hubby dekat area situ yang ada buat kenduri doa selamat. Kedai ni lebih kepada barangan keperluan untuk penyusuan. Ada juga mereka promote untuk sertai kelas penyusuan tapi jadual kami untuk bulan 12 ni dah penuh. InsyaAllah akan ikuti juga nanti.

Semalam, sebelum ke low yatt sempat juga singgah di FabolousMom. Kedai ni paling dekat dengan rumah. Banyak juga barang-barang yang menarik. Tapi berbanding dengan kedai-kedai besar yang kebanyakkannya ada online store ni kedai-kedai kecil lebih murah barangannya. Cuma mungkin tak banyak sangat barangannya. InsyaAllah, kami akan berusaha kumpul duit untuk barangan bayi.

Saya juga ada letak link untuk Online shop kedai bayi dan lain-lain kedai. Boleh klik pada Shoplist di atas blog ini.

p/s -Hubby kata banyak kedai survey untuk barang baby ni. Kalau baby tak hargai tak tau la. tongue Moga baby ummi dan ayah jadi anak yang soleh dan musleh ya.

Share
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply