Suntikan kancing gigi

Assalamualaikum..

Sabtu lepas semasa buat monthly check-up doktor beri suntikan kancing gigi yang pertama. masa suntik tu sakit sikit, ingatkan macam suntikan biasa je. sampai hari ahad still sakit dan hari isnin lepas tengok dia macam ada bengkak sikit. bila tersentuh sikit je pun, sakit.

Mula-mula, call kakak yang doktor tu, dia tanya sakit sangat sampai tak boleh angkat tangan ke? Takdelah sampai tak boleh angkat tangan, nak angkat barang pun ok je lagi, cuma terasa sakit dia kat situ. kakakku kata suntikan tu memang sakit sikit sebab ada kena-mengena dengan saraf (sorry, maklumat details tak tahu, tak ingat dah apa dia cakap masa tu.)

bila isnin tu jadi membengkak risau juga la dan mula search di internet. rupanya ada orang yang sampai seminggu sakit. kemudian, ada terjumpa cadangan supaya tuam air suam kat bahagian kena inject tu. balik dari kerja terus cuba. Alhamdulillah, semalam tengok bengkak dah surut, sakit pun berkurangan. Balik office semalam cuba tuam lagi, nampak macam semakin baik tapi ada gatal sikit kat tempat kena inject tu.

Sekarang ni bila pegang betul-betul masih terasa sakit tapi kalau tersentuh lengan masih ok lagi. dan sakitnya pun dah berkurangan. Check-up bulan depan akan kena suntikan yang kedua pula, insyaAllah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>