Dah habis pantang…

Assalamualaikum..

Alhamdulillah, hari ni dah hari ke 45. Biasa orang pantang 44 hari kan. Kiranya dah habis pantang la ni. Tapi kalau boleh kali ni dah pantang berlebih sikit. Masih pakai stokin kat rumah. Masa Muadz dulu dekat nak 3 bulan juga saya pakai bengkung. Tapi pakai bengkung moden yang zap tu masa pergi kerja.

Insya Allah Sabtu ni akan urut penutup pantang dan petangnya balik ke rumah sendiri. Nanti bila balik rumah baru cari bengkung zap tu. Hari tu dah basuh dah sebelum bersalin.

Untuk makan pula, walaupun dah habis pantang janganlah terus hentam semua benda. Terkejut perut nanti. Cuba sesuatu sedikit demi sedikit. Saya dah ada makan ayam goreng. Semalam makan rendang daging yang pedas sikit. Agaknya dah lama tak makan pedas, petangnya sakit perut sikit. Alhamdulillah baby tak apa-apa.

Balik rumah nanti bermulalah saya sebagai WAHM(work at home mom) bersama 2 orang anak. Sekarang ni kalau tengok pagi2 baby banyak tido sampai tengah hari. Petang pula abangnya akan tidur. Jadi, pagi layan abang, petang layan baby. Kena curi-curi masa nak buat business juga. huhuhu.

Kalau masak atau jemur kain, Muadz dah boleh bantu sikit2. Takde la bantu sangat pun tapi buat sama2 sikit2. Jadi oklah dia tak boring. Tapi kalau ummi duduk depan PC je, mula la dia pun panggil, muadz nak ni.. muadz nak tu.. Ummi..jom main. huhuhu.

Tapi yang bestnya WAHM ni anak sentiasa dengan kita. Dan boleh tengok perkembangan dia secara direct.

Tengah terfikir, balik nanti banyaknya benda nak kena buat sebab dah tinggal rumah dekat nak 2 bulan dari masa standby nak bersalin. Sure banyak nak kena kemas. Dan nak kena pegi shopping baranng2 makanan sebab dah dikosongkan sebelum keluar hari tu.

Oklah..dah balik rumah nanti tak pasti sempat atau tak nak update blog ni. huhuhu..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *