Feb 13

Hasil dari Nuffnang?

Salam..

Hari ni terbaca sebuah blog yang baru dapat cek dari nuffnang. saya sendiri dah letak nuffnang kat blog dah lama dah. dulu excited la nak check. tapi bila check asyik 50 sen aje. lama-lama malas nak check. hehehe.

Tiba-tiba terfikir la saje2 nak check. waahh.. banyak juga. Alhamdulillah. takde la banyak sangat pun. sikit lagi nak mencapai 3 angka. Ala.. ingat senang2 ke orang nak bagi RM100 pun kat kita? hehe.

InsyaAllah, dah cukup 3 angka baru nak cash out. (Kalau ingat nak check masa tu  tongue  ) Tapi selagi duit tak pegang kat tangan tak payah la berangan dulu kan. Just tak sangka tengok jumlah tadi tu. sebab sebelum ni bila check asyik 50 sen aje. hehe.

Cuma satu perlu SABAR. baru semalam dengar tazkirah tentang SABAR. Banyak benda kita boleh dapat dengan sabar. Tapi bila kita tak sabar yang sekejap mungkin akan menimbulkan banyak kesan negatif yang lain. Contoh, bila rasa nak marah dan kita bersabar, insyaAllah kita takkan menyakitkan orang lain. Tapi bila kita melepaskan marah, mungkin ada yang terasa hati, yang sedih, tersinggung, dan parut tu mungkin sukar nak diubati.

 

Jadi, jom kita SABAR banyak-banyak. Kena lebih banyak didik diri sendiri ni..

 

p/s – saya tak tau kenapa sidebar saya turun ke bawah. rasa saya takde buat perubahan dan takde pula ada benda yang besar melebihi sidebar. Kalau ada sesiapa yang ada idea, tolonglah beritahu ya.

Mar 22

My Favourite Surfing Spot

Assalamualaikum..

Pertama kali nak mencuba projek Alpha Nuffnang ni. Tulis dalam bahasa melayu boleh kan? Takpelah, saje mencuba nasib.

My favourite surfing spot. Hmm…bagi saya, di office. Rasa lebih ramai yang suka surf internet di rumah sebab lebih selasa dan privacy. Tetapi disebabkan line internet di rumah yang tidak berapa cantik menjadi kesukaran untuk surfing. Lagipun, kami hanya ada satu PC, nanti berebut pula la dengan hubby tersayang. Biasanya dia yang akan pakai PC.

Di rumah, rasa macam banyak lagi kerja lain yang perlu diuruskan. Memasak, basuh kain, jemur kain, gosok kain, kemas rumah, rasanya senarai tu memang takkan habis untuk seorang yang bergelar isteri. Alhamdulillah, hubby pun turut membantu.

Di pejabat, dah memang kerja mengadap komputer dari 8-5 petang. Kalau kerja tak banyak memang boleh surf internet. Oh, kerja pun memang kena surf internet juga kadang-kala so sambil-sambil tu singgah la untuk buat benda-benda lain. Dua dalam satulah.

Alhamdulillah, kerja sekarang ni memang banyak masa untuk surf tapi kerja tetap berjalan ye. Internet pun laju jadi memang senanglah. Dah diberi gaji takkan nak makan gaji buta pula kan. Tapi kadang-kadang kerja memang takde. Jadi terpaksalah buat benda lain. tongue InsyaAllah, bila pindah rumah baru nanti baru akan pasang internet betul-betul. Tapi lambat lagi nak masuk rumah pun. Proses pemindahan nama tak habis-habis lagi. Harap semuanya dipermudahkan.

Oh ye, Project Alpha Season 2 is presented by Adidas Action 3 and supported by P1 and MAS