Jan 13

Maxi-Cosi Car seat

Assalamualaikum dan salam jumaat…

Dah beberapa lama nak cari car-seat untuk Muadz sebenarnya. Kesian dia, still pakai car seat-carrier yang dari baby tu. Bila dalam kereta asyik baring sampai kaki pun dah tak muat. kepala pun dah terkeluar sket. huhuhu.

Hari tu dah beli satu car seat, memang cantik. Tapi tak memenuhi citarasa. Alhamdulillah dah selamat dijual pun. Nak cari car seat yang boleh duduk dan baring walaupun baby ada kat atas tu. Tak perlu nak ubah setting dia.

Cari punya cari terjumpa dengan,

Maxi-Cosi: Opal Convertible Car Seat

Sedikit Produk info,

Featuressigh/div>
  • Perfectly fit for children from birth to 18.0kg (rearward-facing for babies and forward facing for toddlers)
  • Longer usage for rearward-facing (more space for the legs and adjustable headrest)
  • With one click you can easily switch from rearward to forward facing position, using the same belt routing
  • Belt tensioner usable in both rearward and forward facing positions to ensure extremely secure installation
  • The height of the headrest and harness belts can be adjusted at the same time (6 positions)
  • Easy to adjust the width of the seat
  • Compact design fits easy in all cars
  • Easy to install with a regular 3-point safety belt
  • Easy to adjust at the front from sitting to sleeping position (5 positions)
  • Cover can be removed without taking out the harness (for cleaning)
  • Unique angle base offers optimum recline for optimal comfort in rearward facing position
  • Soft padded seat
  • Side Protection System offers optimal protection against side impact
  • Including support pillow for younger babies
Recommended Age: From Birth up to 18.00kg. (Approx 4 years old)
Maka hati pun terus terpaut tak mau lepas-lepas. Lagi pula bila baca review di sini. Terus rasa mahu..mahu dan mahu.. Tapi harganya.. hmm.. berkali-kali ganda la pula mahalnya. Tapi kalau pakai lama sure berbaloi kan.
Apa-apa pun kena bincang dengan suami tercinta dulu. Walau bagaimanapun tadi dah bagi email ayat mendayu-dayu sket. Oh ya, kalau sesiapa ada tahu mana-mana tempat yang ada SALE especially for maxi-cozy ni, silalah maklumkan saya dengan kadar yang sesegera mungkin ya. Dengan izin Allah, saya mahu membelinya. Doakan ya.